Artikelkatalog skriva artikel

Vinterkläder för hela familjen

Artikel i Barnkläder av cathis

Alla barn älskar att vara ute och leka – bara för att det är vinter finns det ingen orsak att stoppa barnet från att vara ute. Barn behöver lite andra kläder än vi vuxna för att leka.

Om du som vuxen leker mycket med barnet så är skalkläder att föredra – de mjuka lagren gör att du fortfarande är smidig och samtidigt kan hålla dig varm. Om du föredrar att stå vid sidan av så är en bra dunjacka att föredra. Dunjackor är tjockare och lite klumpigare men de håller dig varm även om du står helt stilla. Dunjacka och dunbyxor är det absolut varmaste du kan klä dig i. En dunjacka kostar mer pengar än andra vinterkläder men samtidigt så erbjuder en dunjacka en oslagbar värme. Genom att köpa en lite dyrare dunjacka kan du få en dunjacka som har dunet i små påsar. Dessa påsar gör att en dunjacka blir lättare att laga om den skulle gå sönder. En dunjacka håller också längre än många andra jackor så en dunjacka brukar inte bli så dyr om man kan se det som en investering. Du kan köpa dunjackor hos Johnells.se

Barn behöver framför allt skalkläder eftersom de många tunna lagren av skalkläder ger både värme och samtidigt håller barnen torra. Barn som leker blir inte bara svettiga inifrån de rullar runt i snö, de sitter i vattenpölar och så vidare. Barn blir blöta utifrån bra barnkläder är ett måste. Det understa lagret i skalkläder ska vara mjukt, tunt och följsamt – huvudsakliga funktionen med det lagret är att transportera bort fukten. Nästa lager är det lager som håller barnet varm, det lagret ska reflektera kroppsvärmen. Det yttersta lagret är det lager som ska vara vatten avvisande och vindavvisande. Det är inte minusgraderna som får dig att frysa det är vinden. Kläder för sport & fritid hittar du i Smilebutiken.se.

Vad det gäller de övriga kläderna som skor, vantar, mössa och halsduk är det ungefär samma tankar för barn som för vuxna. Bra vinterskor är kängor, den grova sulan minskar risken att du halkar samtidigt som sulans tjocklek ger extra isolering i åt fötterna. I kängorna har du två par strumpor – ett par tunna strumpor nära foten och ett par raggsockor. Det finns tunna ullraggsockor att ha på sig som är varma utan att stickas.

På händerna är tummvantar att föredra. Måste man ta av sig vantarna ofta kan det vara bra att ha ett par tunna fingervantar på sig om det är riktigt kallt ute. På huvudet måste man ha en mössa – det finns fleecefodrade mössor som är väldigt varma. Den största delen av all värme vi förlorar en kall vinterdag förlorar vi genom huvudet. Så en mössa är ett bra sätt att hålla sig varm.

En halsduk till vuxna och en fuskpolo till barnen är skönt. Vind och kyla kommer inte åt den känsliga huden i nacken. Barn ska inte ha en halsduk eftersom det finns en risk för strypolyckor med halsdukar. En fuskpolo sluter tätt in till kroppen och kommer alltid hålla barnet varmt utan risk för olyckor.

Med rätt kläder för hela familjen finns det ingen orsak att sitta inne och uggla i vinter!