Artikelkatalog skriva artikel

Tips till hur du handlar barnkläder på nätet

Artikel i Barnkläder av kolikx

Tips är för det mesta välkommet, oavsett vad det gäller. Denna artikel är dedikerad till att ge sig lite tips på vad man bör tänka på när man vill köpa barnkläder på nätet, något som blivit mer regel än undantag den senaste tiden för föräldrar (mammor i synnerhet) när de gör sina klädinköp åt sina barn.

Jämför, jämför och åter jämför

Tidigare var konsumenter i Sverige generellt sett ganska dåliga på att jämföra varor och tjänster innan köp. Detta har dock blivit bättre de senaste åren med internets tillväxt och olika prisjämförelsetjänster online. Naturligtvis så är barnkläder inget undantag, utan även när det gäller denna produktkategori så är det viktigt att jämföra. Om man nu inte har obegränsat med ekonomiska resurser, då spelar ju inte priset nån vidare roll. Men för er som inte inte har obegränsat med ekonomiska resurser så gäller det att kolla runt bland de internetbutiker som erbjuder de barnklädes-plagg som ni är ute efter och helt enkelt välja den butik som erbjuder det bästa priset. Ett bra tips är att skriva en lista över priserna, annars kan det vara lätt att glömma vilka priserna var på det speciella plagget då det är lätt att börja kolla in andra kläder när man väl hamnat i en ny webbutik. En sak som många glömmer är att även jämföra leveransvillkoren hos de olika barnklädesbutikerna på nätet då det kan skilja mycket mycket både i fraktkostnad, leveranstid och villkor för returer och dylikt. Även detta kan du anteckna i din jämförelselista. Det enda kniviga med detta tillvägagångssätt är att hitta alla de de butiker som erbjuder plagget då det även finns många mindre aktörer som inte syns i google-annonser eller högt upp i sökresultatet. I övrigt så är detta ett mycket bra tillvägagångssätt för att göra ett så bra köpbeslut som möjligt.

Ha tålamod och utnyttja reor och kampanjerbjudanden

Under 2012 så har det varit ganska trögt inom den svenska detaljhandeln och marknaden för barnkläder är inget undantag. Detta ger upphov till att att klädlagren fortfarande är relativt välfyllda även i slutet av en säsong. Följden av detta är att klädbutikerna tvingas rea ut de som är kvar i lagren för att på så vis kunna fylla på med nya fräscha kläder för den kommande säsongen. Detta ger dig som konsument en möjlighet att köpa barnkläder till rabatter upp emot 70 % vilket är en mycket stor skillnad mot vad plagget kostar till ordinarie pris. För att kunna utnyttja detta så gäller dock att ha lite is i magen och vänta in reorna, och därmed inte spontanköpa varor så fort man får lite köplust.
Ett annat tips är att dra nytta av de kampanjer som butikerna har ibland för att de tillfälligt vill stimulera försäljningen. Det brukar funka som så att man får en kampanjkod som man sedan anger i köp-processen och sedan så dras rabatten av. Det kluriga kan vara att få åtkomst till dessa kampanjkoder, men som tur är så finns det oberoende sajter där man kan anmäla sig för att få del av dessa koder.

Hoppas du fått lite vägledning och tips genom denna artikel när det gäller barnkläder på nätet, happy shopping!