Artikelkatalog skriva artikel

Tips på hur man köper vinterjackor billigt

Artikel i Kläder av kungkingkong

Vinterjackor är ett klädesplagg som många gånger kostar ganska mycket pengar. Detta beror framförallt på att det kostar en del att tillverka vinterjackor av rätt kvalitet.  De finaste typerna av dun-material kostar väldigt mycket att köpa in och lägger man sedan till övriga materialkostnader samt produktionsutgifterna är det svårt att hålla ner priset på dessa plagg. Men även om det finns goda skäl till varför jackor för vinterbruk många gånger är dyrare än andra ytterplagg, kan man lugnt konstatera att vinterjackorna många gånger säljs till fruktansvärda överpriser. Som konsument är det dock mer eller mindre lönlöst att försöka föra en dialog med återförsäljarna med syfte att försöka förhandla ner priserna på, om folk är beredda att betala tusentals kronor för en bra skidjacka, kommer man också välja att sälja den för detta pris. Det finns dock ett antal andra vägar att ta för den som önskar en billigare jacka.

Importera

Den kanske bästa genvägen till en billig vinterjacka, är att köpa plagg direkt från tillverkaren och importera dessa själv till Sverige. Genom detta tillvägagångssätt går det att spara upp till ett par tusen per jacka! Baksidan av denna typ av verksamhet är givetvis att det är tidskrävande och du måste vara förberedd på en hel del pappersarbete.

Rea

För vanliga Svenssons är kanske inte import ett särskilt lockande alternativ. Men misströsta då inte, det finns nämligen flera sätt att erhålla billiga vinterjackor.  En välbeprövad metod, som bland annat jag själv tillämpar så ofta jag kan, är att hålla utkik efter olika kampanjer och reor.  En webbplats som jag använder i detta syfte är vinterjacka.org där du hittar mängder av butiker, artiklar och kampanjer.  Om du väljer att köpa vinterjackan utanför säsong, har du betydligt bättre möjligheter att hitta en jacka till billigt pris. Ofta säljs vinterkläderna till vrakpriser med 50-80% rabatt.

Begagnad

Ytterligare en variant är att hålla koll på secondhand marknader, med internets hjälp kan du lätt komma över märkesjackor till förmånliga priser på exempelvis blocket eller tradera. Vad du bör vara noga med om du väljer detta alternativ är att kräva att se både kvitto och eventuella äkthetsintyg, det är nämligen inte helt ovanligt att stöldgods samt plagiat cirkulerar på dessa sidor. Betala aldrig någon i förskott utan att du fått någon slags garanti för att denne kommer att skicka dig din vara. Detta är väldigt viktigt eftersom det finns många kvacksalvare och lurendrejare som mer än gärna drar nytta av godtrogna individer.

Outlet

Ytterligare ett alternativ för den som önskar köpa en jacka till ett lägre pris en ordinarie butikspris, är att besöka en outlet. En outlet är en affär eller ett köpcentrum som bedriver fabriksförsäljning av olika märkesvaror och efterfrågade produkter.

Dock skall det vara sagt att det, I Sverige, endast finns ett fåtal outlet-butiker och de som existerar är sällan särskilt välsorterade. Har du turen på din sida kan det emellertid tänkas att du lyckas komma över kvalitetsplagg till extremt förmånliga priser. Det som är väldigt bra med outlets är att de nästan enbart sysslar med försäljning av marknadens främsta varumärken.