Artikelkatalog skriva artikel

Surfmärke till tjejer

Artikel i Barnkläder av kolikx

Visst är det något speciellt med surfingkulturen? Även om den kanske inte är så omfattande i Sverige så är det detta en stor kultur i många andra delar av världen. Kanske i synnerhet i länder som Australien, Nya Zeeland, USA och Brasilien. Själv har jag varit i både Australien, Nya Zeeland och USA och upplevt surfingkulturen på plats. Detta var helt fantastiskt att uppleva och enligt min mening så är det, det faktum att surfing förknippas med frihetskänslor som gjort att denna kultur blivit så populär. Dessutom så har ju Hollywood bidragit med en hel del coola filmer om just surfing, som säkerligen även bidragit med att öka populariteten.

Med populära kulturer så brukar det även samlas företag som lyckas slå mynt av populariteten. Ett företag som verkligen gjort så när det gäller just surfing är utan tvekan Quiksilver. Quiksilver är ett amerikanskt klädmärke som specialiserat sig på surfingkläder och många skulle nog även hålla med om att Quiksilver bidragit till att öka kännedomen och populariteten världen över när det gäller just surfing. Quiksilver gör ju nämligen så pass snygga kläder att man inte tvekar att använda plaggen, även om man aldrig ens stått på surfingbräda.

Ett intressant fenomen när det gäller surfing är att det blivit mer och mer vanligt att tjejer börjar surfa. Om det har att göra med att man blivit inspirerad av Cameron Diaz i ”Charlies änglar” eller inte låter jag vara osagt, men faktum är att surfing inte längre är en ”grabbsport”. I samband med att sporten ökat i popularitet hos tjejerna så har även ledningen på Quiksilver funderat på hur de kan kapitalisera på detta. De kom fram till att det bästa vore att skapa ett systermärke till Quiksilver som riktar sig enbart till tjejer. Märket heter Roxy och det är tjejer som brinner för surfing och även snowboarding som fått ansvaret för att utveckla varumärket. Det har vuxit till att så för en ansenlig del av Quiksilvers totala försäljning och kollektionen består av allt från från bikinis till sportiga sweatshirts med en feminin touch av surfing. Sedan starten av Roxy så det blivit så populärt att man även beslutat att göra en barnkollektion. Denna barnkollektion riktar sig alltså till små tjejer och det som är kännetecknande för kollektionen är framförallt de många detaljerna och den tydliga surfingkänslan.

Men måste man då åka ända till USA eller Australien för att få möjlighet att köpa Roxy barnkläder? Naturligtvis inte. En mängd svenska klädbutiker har blivit återförsäljare av Roxy och du hittar dessa både på ”fina gatan”och i mindre ”surfshoppar” utmed våra kuster. Dessutom så kan du köpa dessa barnkläder på nätet i någon av de svenska nätbutikerna, eller via butiker och auktionssajter utanför Sveriges gränser. Det är dock viktigt att komma ihåg att det kan tillkomma ganska dyra frakt- och tullkostnader om man handlar utanför Sveriges gränser. Men i vissa fall så kan det löna sig ändå.

Med denna artikel hoppas jag att du fått upp intresset för både surfingen och det coola surf-klädmärket som är väl värt att ta en närmare titt på, Roxy!