Artikelkatalog skriva artikel

Så mäter du för att klä om en Howardsoffa.

Artikel i Inredning av Galmar

När du vill klä om din använda och slitna Howardsoffa med nytt tyg, är det första steget att mäta upp soffan. Att mäta din soffa på rätt sätt kommer att ge dig en korrekt uppfattning om hur mycket tyg du behöver till att sy upp ett nytt överdrag. Eller kan det hjälpa dig att välja rätt överdrag om det är så att du funderar på att köpa det istället. Ta din tid, mät mer än en gång för att få det så exakt som möjligt.

Bestäm den totala längden på soffan. Mät från vänster, utanför armkarmen till höger utanför armkarmen. Sedan rakt över framsidan av soffan med måttband. Skriv ner vad du mäter det till på ett papper.

Mät längd och djup i sitttplatserna. Placera måttbandet på insidan av vänstra armkarmen och mät till insidan på högra armkarmen. Lägg sedan måttbandet på baksidan av dynan och utvidga det till framsidan av kudden. Skriv ner dessa mätningarna. Om din soffa är lite sned och varierar något i djup och längd, använd det längsta måttet.

Kolla mätningen på utsidan genom att sträcka måttbandet runt soffan, från vänster till höger igen. Skriv åter igen ner vad det är du får fram.

Mät baksidan av soffan. Sträck bandet på baksidan av mellersta sittdyna, förläng den upp och runt till baksidan av soffan och sträck den ner till golvet. Skriv ner mätningen.

De flesta möblers överdrag mäts i centimeter. För att säkerställa att dina mått är korrekta för alla, sofföverdrag – skriv ner mätningarna i både centimeter och tumm.

Överdrag finns oftast i både stretch och annat format. Sofföverdrag med band kan så klart justeras. Är det så att du även vill ändra färg på tyget som du har idag, så ta dig även tid till att välja det du tycker passar rätt för rummet.

Är det så att du vill köpa ett överdrag som du vill ha länge? Det bästa är att att då köpa något som du kan tänka dig att ha under en lång tid. Ska då även gå att tvättas i tvättmaskin. Men det kan ju även vara så att du tänkt köpa ny soffa om ett par år. Då är det så klart bättre att inte lägga ner allt för mycket pengar på möbeltyget.

Är det så att du syr själv? Var inte allt för snål genom att beställa för lite tyg. Det är bara dumt. Kanske kan det till och med räcka till att klä om dina soffkuddar?