Artikelkatalog skriva artikel

Rullgardiner med screentyg

Artikel i Solskydd av Bondtofte

Det är inte speciellt behagligt att arbeta i direkt solljus och oftast är alternativet att helt täcka fönsterna med gardiner. Vill du kunna skärma av solen men samtidigt behålla utsikten, finns det idag bättre lösningar. Rullgardiner med screentyg är speciellt designade med ett särskilt tunt transparent tyg som tar bort bländande från TV- och datorskärmar. Fördelen med en rullgardin med screentyg är att gardinen släpper in mycket ljus samtidigt som den skärmar av direkt solljus. Dessutom kan du fortfarande titta ut och njuta av utsikten samtidigt som gardinen ger insiktsskydd och gör så att de utanför inte kan kika in.

Det här är funktioner som ger ett bättre inneklimat och optimerar arbetsförhållandena när det arbetas på TV- och datorskärmar. Att använda rullgardiner med screentyg är vanligt på till exempel kontor, restauranger, förskolor och i liknande lokaler där inneklimatet är väldigt viktigt.

När det är mörkt ute och ljust inne blir screentyget genomskinligt. Det betyder att dem som går förbi utanför på kvällen eller natten kan kika in i rummet men du ser ingenting när du tittar ut. Det fungerar på samma sätt som när du kan titta ut men inte in i rummet på dagen, fast omvänt. Därför väljer många privatpersoner att oftast använda den här lösningen med screentyg på dagtid och att komplettera med andra, kanske mysigare eller mer färgglada, gardiner att använda på kvällen och natten.

Funktion

Manuell eller fjärrkontroll? Välj en motordriven lösning om du vill kunna styra systemet på avstånd. På så sätt kan du sitta kvar i soffan eller vid skrivbordet och enkelt ändra inställningarna på solavskärmningen med fjärrkontrollen. Det finns flera aktörer på marknaden men motorsystem från Somfy och Coulisse räknas som marknadens bästa. Coulisse är prisvänligt och pålitligt och passar bäst till ett färre antal gardiner. Somfy däremot passar bäst när flera olika enheter ska kunna styras på olika sätt med samma kontroll.

Material

När du måttbeställer en rullgardin med screentyg får du en exklusiv produkt i toppkvalitet, tillverkad med detaljkänsla och Benthin-komponenter. Benthin är idag marknadsledande inom komponenter till rullgardiner, så som fästen och beslag i kraftig kvalitet med lång livstid. Rullgardinerna genomgår en kvalitetskontroll innan de skickas iväg från produktionen vilket garanterar hållbarhet och hög kvalitet.

Dessutom har du möjlighet att beställa gratis tygprover, så att du både får se och känna på materialet. På så sätt kan du känna dig helt trygg och nöjd med ditt val.

Mått

När du designar din gardin själv, med exakta mått som passar just ditt fönster, får du en lösning som passar perfekt och blir precis så som du vill ha det. Som i de flesta andra fall är grunden väldigt viktig och därför är det A och O att måttagningen blir korrekt. När måttet väl är på plats är monteringen oftast rätt lätt. Du kan få vägledningar, se instruktionsfilmer, olika exempel på hur du tar mått på gardiner och fönster och vilka verktyg som behövs. Det finns också instruktioner för hur rullgardinen därefter ska monteras. Här kan du läsa mer om hur du både måttar och monterar.

Är du fortfarande osäker på hur det fungerar kan du alltid få hjälp!