Artikelkatalog skriva artikel

Replay även till barnen

Artikel i Barnkläder av kolikx

För mig så handlar det här med kläder om att uttrycka sig. Att visa sina känslor och vem man är, kläder har alltså gått från att vara ett nödvändigt skydd för många till att bli ett sätt att kommunicera på. Utifrån detta så har det startats ett otal klädmärken klädmärken som var och en försöker bygga upp en egen identitet som kan bidra till stärka målgruppens image och därmed också bli ett försäljningsmässigt framgångsrikt varumärke. Ett klädmärke som i mina ögon verkligen bidrar till att stärka sina kunders image är Replay.

Replay kommer från Italien och startade 1978. Grundaren heter Claudio Buziol och initialt så specialiserade han sig på att skapa häftiga skjortor och T-shirts. Dessa blev dock så populära att han utvecklade verksamheten och började även skapa jeans. Och det var nu som företaget verkligen tog fart och började expandera runt om i Europa. Precis som med många andra populära klädmärken så började kunderna fråga efter om de inte kunde köpa Replay även till barnen. Initialt så fanns ju inte Replay barnkläder, men 1981 så tog man beslutet att även göra en kollektion för just barn. Denna kollektion kom att heta Replay & Sons och blev snabbt poppis bland moderna, trendkänsliga och jeansdyrkande småbarnsföräldrar. Det som kännetecknar denna kollektion är framförallt bekväma, slitstarka och praktiska barnkläder med tydliga inslag av denim – stilen. Om du inte upplevt Replay tidigare så kanske du har sett klädmärkena Diesel och Levis? Jag tycker Replay går att sammanfatta som en härlig mix av Diesel nyskapande och innovativa stil och Levis traditionella och gedigna denim. Vissa klädmärken för barn riktar sig till antingen tjejer eller killar, men när det gäller barnkläder från Replay så finns både barnkläder till tjejer och killar och även unisex barnkläder att tillgå.

Förhoppningsvis så har du vid detta laget blivit mer eller mindre sugen på att kolla in barnkläder från Replay. Men hur hittar man dem då? Ja ett sätt är naturligtvis att använda Internet. Barnkläder på nätet har blivit mycket populärt och eftersom Replay är ett internationellt klädmärke så går det att hitta riktiga ”klipp” när det gäller dessa barnkläder på internationella sajter såsom Ebay. Leveranstiden, frakter och dylikt kan dock variera ganska mycket när man beställer från Ebay så om du vill handla lite tryggare så finns det ett antal svenska webbutiker som tagit hem Replays barnkollektion i sitt sortiment. Om du handlar via svenska webbutiker så skall du dock undvika spontanköp, även mellan dessa butiker kan det nämligen skilja både i leveranstid, frakt-kostnad och pris på själva varan. Det kan alltså löna sig att lägga en stund på att klicka runt bland lite olika butiker och sedan välja den som har det förmånligaste erbjudandet.

Om du inte är så förtjust i att handla över nätet överhuvudtaget så kan du naturligtvis handla på traditionellt vis, det vill säga att besöka en fysiskt klädbutik som har Replays barnkläder i sitt sortiment, alternativt har möjlighet att beställa hem dem. De som är lite fräcka av sig kan även prova ut plaggen i en vanlig butik för att sedan köpa plagget på nätet, eftersom det i många fall är billigare.