Artikelkatalog skriva artikel

Presenttips

Artikel i Presenter av tottos

Det är inte alltid så lätt att komma på vad man ska ge bort i present, men vi ska försöka ge dig lite presenttips och framförallt presenttips till jägare. Du kommer inte att få konkreta tips på saker som t.ex. jaktkläder, jaktryggsäck o.s.v. Vi kommer istället att hitta ett sätt hur man kan komma fram till en bra present till den man ska fira. Det du först ska göra är utgå från personen och inte från en sak.

Börja med att fundera på vad personen i fråga är intresserad av. I detta fall har du kommit fram till att personen du vill ge en present till är jägare, men det räcker inte för att komma på en bra present, utan du måste fundera vidare på vad han jagar för någonting och hur han bedriver sin jakt för att du ska komma på den perfekta presenten.

Intervjuva – ta reda på fakta

Ska man köpa en riktigt bra present till någon gäller det alltid att vara ute i god tid. Se till att du träffa personen någon månad innan personen ska firas och försök helt enkelt på ett smidigt sätt att intervjua personen. Du får naturligtvis inte fråga rakt ut vad de behöver för någonting när de är och jagar, då kommer de direkt att förstå att det är detta som kommer bli presenten.

Jägare brukar inte vara sena med att berätta och prata om sina jakter och äventyr. Ber henne helt enkelt att berätta vad det är som gör jakten så spännande och fråga varför han jagar. Fråga också lite provocerande vad det sämsta med jakten är.

Identifiera ett problem

Du kommer med hjälp av dessa frågor få en god stund av information och bra presenttips av vad han gillar och vad han skulle behöva, och framförallt vad han upplever som ett problem under jakterna. Det är detta problem du ska försöka lösa åt din vän. Lyssna noga och tänk ur ett present perspektiv och visa att du är intresserad. Med hjälp av detta tips kommer du att garanterat få många bra idéer om vad du kan ge bort i present till en jägare, och han/hon anar inte det minsta. Dels för att du ställer frågorna långt innan bemärkelsedagen och för att du ställer frågorna på ett pedagogiskt sätt.

Analysera presenttipsen

När du gjort den här första intervjun med din jägare så har du kanske snappat upp att han ofta fryser eller att han jagar med hund ofta och gå långa sträckor på en dag och t.ex har problem med att hans byxor är för varma o.s.v. Börja nu att göra undersökningar vad det finns för jaktutrustning som tillgodose dig och din plånbok och samtidigt löser jägares problem.

Lös problemet

I exemplen ovan med presenttips finns det jaktkläder med ventilation och underställ i merinoull, merinoull är det enda som värmer även om det blir blött. Många jägare är ofta lite snåla på vissa saker och unnar sig inte bra kvalité medans de samtidigt kan lägga hur mycket som helst på andra saker.

Försök därför hitta saker som är bra och med kod kvalité, hellre någonting litet som fungerar och har bra kvalité än någonting som snabb går sönder eller dör funktionen upphör efter ett tags användande. Ingen vill ha prylar som inte håller i present, det blir helt enkelt inte bra.
Lycka till med presentletandet