Artikelkatalog skriva artikel

Olika bantningspiller & dess fördelar

Artikel i Gå ner i vikt av Cameo

Många personer i Sverige dras med övervikt, en del ganska rejält. Speciellt efter julhelgerna eller innan semestern, försöker många banta för att bli av med de där extra kilona. Det är inte så lätt som det verkar, och det är ofta frestande att ge upp. Det har därför blivit populärt med bantningsmedel för att gå ner i vikt.

Olika typer bantningsmedel

Det finns en rad bantningsmedel, som alla fungerar på olika sätt. En av den vanligaste typen är de som får fart på metabolismen i kroppen. När ämnesomsättningen fungerar ordentligt så bränner man mer kalorier än man tar in. Detta gör att kroppen tar av fettreserverna för att få energi, och man går ner i vikt. Om man sedan lägger till lågintensiv träning fungerar det ännu bättre.

Andra bantningsmedel fyller upp magsäcken, så man får en större mättnadskänsla. Detta gör det lättare att hålla sig till en speciell diet, eftersom man inte känner sig hungrig hela tiden.

Många som försökt gå ner i vikt vet hur svårt det är när man känner sig sugen på mat. Det beror på att blodsockret sjunker och kroppen producerar insulin. När man äter, speciellt om man äter snabba kolhydrater, så svänger blodsockret upp igen. Det finns bantningsmedel som hindrar dessa svängningar, håller blodsockret på en mer stabil nivå. Eftersom insulin också gör att kroppen lagrar fett, får man dubbel effekt.

Det finns också bantningsmedel som suger upp fettet i magsäcken, så kroppen inte kan tillgodogöra sig det. Sedan kapslar de in fettet, som kommer ut med avföringen. Om man äter fet mat när man tar denna typ bantningsmedel kan man känna sig sjuk.

Det bästa är att göra upp en plan för viktminskning och tänka efter vad man helst vill ha hjälp med. Sedan kan man välja ett bantningsmedel som fungerar bäst tillsammans med den plan eller diet man kommer att följa.

Fördelar med bantingsmedel

Många kämpar med att gå ner i vikt. Vare sig man försöker banta snabbt, eller lägga om sina matvanor på sikt, så är det ofta en utmaning. Med bantningsmedel kan man komma igång så man ser resultat. Det är som en skjuts på vägen. Naturligtvis kan man inte ta bantningsmedel och sedan bara fortsätta äta som man vill. För att gå ner i vikt måste man äta mindre än man gör av med. Men bantningsmedel kan hjälpa kroppen på traven som Hoodia eller Synefrin.

Man bör välja ett bantningsmedel som passar den form av viktminskning man försöker åstadkomma. En del passar bättre när man satsar hårt på träning, till exempel, eftersom de bygger upp muskulaturen. Om man bantar genom att dra ner på kvantitet, kan ett bantningsmedel som får en att känna sig mätt passa bättre.

Vissa bantningsmedel är receptbelagda, och skrivs oftast ut bara till dem som är kraftigt överviktiga. Andra kan man köpa på nätet eller i butikerna. Man bör alltid kontrollera med en läkare innan man börjar med någon form av tillskott. I längden är det bästa att bygga upp en rutin med sund mat och motion. För att komma igång kan det hjälpa med bantningsmedel.