Artikelkatalog skriva artikel

Ölglas – tradition med historia

Artikel i Matlagning av frisko

Att ta sig en läskande och kall öl i kvällssolen eller bland goda vänners lag är aldrig fel och tillhör något av livets goda. För visst är det en härlig känsla när man tappar upp ölen och ser skummet brusa? Onekligen – och det är just det som vi här ska fokusera på; Ölglaset och dess roll för livsnjutare.

Ölglas i olika form och prisklass

Det första som man tänker på när det kommer till öl är nog inte glaset man dricker ur. Fast sanningen är att fin öl ska drickas ur rätt glas, och om man dessutom har en middagsbjudning eller bara härligt sällskap på balkongen så blir det helt plötsligt ganska viktigt. Tyvärr är det många som inte prioriterar ölglas lika mycket som man kanske borde. För hur ofta ser man egentligen inte ett par ölglas stå och damma jämfört med de andra glasen i hushållen? Sanningen är att många olyckligt nog bara nöjer sig med de mest simpla ölglasen – medan upplevelsen att dricka öl hade kunnat vara så mycket mer.

Ölglas kommer såklart i olika form och prisklass. Det finns billiga ölglas hos stora butikskedjor såsom IKEA och Jysk, medan det också finns mer fina ölglas från specialtillverkare. Vissa ölglas är dessutom avsedda för specifika ölsorter och tillverkare på marknaden.

Ölglas för Guinness

Ett exempel på sådana specifik glas är helt klart det mycket berömda Guinness ölglas som man ofta kan hitta på barer, krogar samt ölcaféer runt om i hela världen (nästan). Detta är ett klassiskt ölglas för en mycket klassisk öl, nämligen Guinness. Fördelen med att använda dessa är kanske inte uppenbar vid första anblick. Men för den som tar sitt öldrickande på en lite mer seriös nivå, eller helt enkelt bara vill imponera bland vänner och bekanta så kan det göra en stor skillnad i intryck. Att hälla upp en skummande, mörk och rostig dryck fast i ett vanlig tråkigt dricksglas har väl aldrig någon tyckt varit roligt. Nej, istället är det alltid roligare om man håller sig till original tillverkaren när man häller upp sin Guinness, och för det krävs det ett redigt glas.

Köpa Guinessglas

Förhoppningsvis har vi nu lyckats övertyga alla Guinnessälskare om att det är en väl värd investering att köpa sig ett set av Guinnessglas. Men vart gör man egentligen det? Om du nu inte har turen att ha bryggeriet i fråga i närheten av dig så kan det bli klurigare. Ofta är det bara barer och pubar som har dessa glas, och inte alltid de vanliga affärerna med porslin och glastillbehör.

Nej istället får du lyfta dina blickar online, det vill säga köpa Guinnessglas över internet istället för i butik. Då kan det ofta bli betydligt mycket billigare också, och du får en chans att kanske se över resten av barskåpets tillbehör samtidigt. Vem vet kanske det är några extra glas du behöver på samma gång? Att handla online är alltid enkelt, och du slipper konka på tunga glasvaror till bagageluckan. Så om du inte redan gjort det – beställ dina ölglas och i synnerhet Guinnessglas på internet istället.