Artikelkatalog skriva artikel

Öka dina chanser när du ska låna pengar utan fast inkomst

Artikel i Låna pengar av Bygger89

Banker och låneinstitut vill helst gärna samarbeta med personer som har en fast inkomst varje månad. Inget snack om den saken. På så vis vet lånegivaren att man på ett eller annat sätt kommer att få sina utlånade pengar återbetalda i framtiden.

Men det finns ju faktiskt en hel del människor som inte kan stoltsera med att ha en fast inkomst varje månad. Hur ska man då egentligen gå tillväga för att få låna pengar? Det blir en aning klurigare, men det finns chans!

Följande tips kan hjälpa dig

  • Försök alltid att föra en dialog mellan dig själv och lånegivaren innan du bestämmer något förhastat. Fråga om deras villkor och vad dem kräver av en person som inte har någon fast inkomst. Villkoren bör vara din första prioritet då dessa kan variera otroligt mycket från bank till bank. De som lånar ut pengar är inga hjärtlösa människor som bara vill tjäna pengar på dig. Det är lätt att komma in i detta tänket, men dem är faktiskt där för att försöka hjälpa dig. Så ställ mycket frågor och ge dig inte förrän du har fått dem besvarade!
  • Håll stenkoll på din ekonomi. Om t.ex banken går igenom din ekonomiska situation och ser att du spenderar pengar hej vilt så brukar det vanligtvis ringa en varningsklocka i deras huvud. Då blir du automatiskt en kund som innebär större risk och detta vill de gärna inte ens ta i tång med.
  • Här kommer det bästa tipset som du kan använda dig av. Nämligen, ett låneskydd. Att teckna ett låneskydd när du ska låna pengar utan fast inkomst är nästintill obligatoriskt om du vill få lånet beviljat. Man kan säga att det fungerar som en slags försäkring som kommer att gå in och hjälpa dig om du t.ex, av någon anledning, inte skulle få lön en månad eller något annat oväntat händer. Just den månaden så kanske du behöver lägga pengar på en tandläkarräkning och då hjälper låneskyddet dig med lånekostnaderna helt automatiskt. Jag rekommenderar starkt att teckna ett låneskydd. Lånegivaren kommer att känna sig säkrare men det viktigaste av allt är ändå att du kommer känna dig säkrare om du inte skulle kunna betala ditt lån en månad.
  • Låna tillsammans med någon. När 2 personer, istället för 1, kommer in och vill låna pengar så är detta alltid ett stort plus i kanten. Om den ena av er inte har fast inkomst men den andra har, så ökar chanserna otroligt mycket!