Artikelkatalog skriva artikel

Märkning av barnkläder

Artikel i Barnkläder av rune.vikstrom

Då jag var liten var jag fascinerad av etiketter i alla former. Många hade små klisterlappar med sitt namn på som man kunde tejpa fast bakom diverse saker och i böcker som någon slags ex libris etikett. Ofta var de guldfärgade och hade svart text. På något sätt kändes namnetiketterna väldigt lyxiga, för jag antog alltid att det inte var vem som helst som hade såna fina små lappar. Vanligt folk fick väl nöja sig med att skriva sitt namn på maskeringstejp med vanlig en kulspetspenna.

Nuförtiden är det väldigt enkelt att beställa namnetiketter på nätet, ett exempel på en sån tjänst är Ikastetiket. Förutom klistermärken och andra namnlappar kan man beställa namnetiketter i textil som man kan fästa i sina eller sitt barns kläder så att de inte tappas bort så enkelt. Alla som hatt barn vet väl vilken villervalla det kan vara på dagis och skolor om de små busfröna tyckt att det varit viktigare med något annat än att hålla reda på sina saker, vilket ju förstås kan ses som en sund sak. Jag tror också att det är lättande för barnen ifall man gör det så enkelt som möjligt för dom att hålla reda på sina kläder. Om man syr fast en liten färggrann namnetikett på barnets plagg så lär sig barnet säkert att se vilket plagg som är barnets egna.

Ikast ger också en möjligheten att ha med en liten symbol på de namnetiketter man beställer förutom barnets namn. Det kan vara en bra sak ifall barnet inte kan läsa ännu, då lär sig barnet hitta sitt plagg plus att barnet lär sig sitt eget namn. Då jag själv var mindre var jag alltid rädd om mina saker och kunde bli väldigt ledsen ifall man tappade bort någonting eller hade sönder någon sak och jag tror att det var och är vanligt också bland andra barn. För att minimera risken för att att barn blir ledsna så kan det vara en god idé att märka barnets kläder så att det själv lär sig hålla reda på dom. Jag tror att det kan spara många tårar . Om man märker väldigt små barns kläder så är det ju i första hand för att de som tar hand om barnet ska ha det lättare, men den främsta anledningen är att barnet självt ska ha det lättare att hitta sina kläder då då barnet själv börjar ha ansvar för sina saker.