Artikelkatalog skriva artikel

Märkband och barn

Artikel i Barnkläder av qwerty

Märkta barnkläder underlättar vardagen

Föräldrar som har barn i dagisåldern vet av erfarenhet hur mycket tid och arbete som går åt till att söka efter borttappade kläder. På dagiset, hos kompisarna, efter fotbollsträningen, kläderna tycks kunna försvinna när och var som helst. Varför inte märka barnens kläder med ett enkelt litet märkband? Bland annat dagispersonalens vardag skulle bli en aning lättare, istället för att behöva oroa sig över försvunna vantar, mössor och jackor skulle de få mera tid att fokusera på det som är viktigt, det vill säga barnen. Som tur är finns det nu ett billigt och enkelt alternativ för dig som söker efter märkband eller namnlappar.

Strykmärken är stryktåliga

Strykmärken, märkband som fästs med ett vanligt strykjärn, har blivit allt vanligare bland småbarnsföräldrar. Strykmärken fästs på nolltid, det tar ungefär 10 sekunder, och slits inte bort i första taget. Det är alltså perfekt för barn som gillar och leka och busa. Torktumlaren och tvättmaskinen rår inte heller på strykmärken, inte ens efter upprepade tvättningar. Märkbanden kan användas på alla möjliga plagg, till exempel mössor, handskar, tröjor, jeans och till och med på gummistövlar.

Vävda märkand är ett annat alternativ

Vävda märkband sys fast för hand eller med maskin, och tar lite längre tid att fästa än strykmärken. Man kan till exempel fästa dem på lappen som sitter vid nacken för att spara tid, och inte riktigt vill fästa dem på utsidan. Ifall du inte vill sy fast något i dina nya kläder, har du säkert några gamla plagg som skulle behöva piggas upp. Märkband kan också lätt tas bort ifall man plagget till exempel byter ägare. Vävda märkband är också väldigt hållbara och passar på alla olika sorters tyger och textiler. De färgar inte av sig och är tillverkade av material som inte irriterar huden.

Många användningsområden

Förutom kläder kan man också märka olika varor, till exempel mellanmålslådor, gympapåsar och väskor. Märkband behöver inte bara vara praktiska, utan kan också ge dina kläder det där lilla extra. Vanliga och tråkiga kläder piggar du snabbt upp med ett passande märkband. Det finns många färger, storlekar och fonter att välja på så prova dig fram för att se vad som passar till just dig. Något så litet som ett märkband kan ändå vara personligt och vackert.

Ikastetiket

Ikastetiket är ett företag som säljer bland annat märkband, namnlappar, armband och nyckelringar. Det är ett familjeföretag som har lång erfarenhet av branschen. Besök gärna sidan och bekanta dig med några av produkterna.