Artikelkatalog skriva artikel

Kontorshotell vinner över vanligt kontor

Artikel i Arbete & Företag av MatchOffice.se

Kontorshotell är lokaler som delas bland flera företag där varje av dem har en lokalplan utformad för deras specifika behov. Kontorshotellet förvaltar lokalerna och underhållet av kontoret på uppdrag av företaget. Företaget kan välja att köpa olika tjänster som sekreterartjänster eller lunchtjänster. Kontorshotell erbjuder också oftast på sociala utrymmen, gym och mötesrum. I jämförelse till ett vanligt kontor så har du alltså mer tjänster och fritid. Till följande berättar vi om skälen varför ett kontorshotell allt som oftast är det bästa valet för ett företag.

Full service

Företagshotell erbjuder flexibla leasingavtal och lösningar för både små och stora företag. Förutom att de inkluderar ett omfattande serviceutbud, sker det allt som oftast till en fast och överkomlig månadsavgift.  Utöver så frigör det ditt företag från administrativt arbete då all verksamhet med lokalen egentligen sköts om av personalen på kontorshotellet – därav ger det din personal en möjlighet att fokusera 100% på företagets kärnverksamhet. Utöver så kommer inga spökkostnader, därav man sparar på både tid och pengar.

Kostar kontorshotell mer än kontor?

Priserna på kontorshotell bestäms av hur stort det hyrda utrymmet är, hur många det används av och vad servicepaketet består av. Den grundläggande månatliga hyran inkluderar kontorslokaler, mötes- och sociala faciliteter, städningen och receptionstjänster. Månadshyran blir högre, desto större lokaler och mer tjänster man köper från kontoret. Priset påverkas dessutom alltid av var kontorshotellet ligger, vilket år det är byggt och för hur lång tidsperiod hyresavtalet är skrivet under för. Det är lätt att få kontakt i servicekontor, och det går bra att till exempel fråga efter pris i din stad via lokalportalen MatchOffice.

Fördelar med att hyra kontor från ett business center

Att hyra kontoret från ett kontorshotell stärker ett företags verksamhet, då det tillåter företaget att fokusera 100% på det de arbetar med. Kontorshotell har just därför vunnit popularitet, för att deras verksamhet växer när anställda kan fokusera på 100% av verksamheten. När man hyr kontorslokaler från ett kontor behöver företaget inte oroa sig för rutinmässiga och tidskrävande uppgifter som rengöringskvalitet eller skrivaroperation. Kaffemaskinen är alltid fylld och i svårigheter kan företaget alltid gå till ett kontorshotell med expertpersonal.

Kontorshotell kan anses som fullservicekontor. Kontorshotell erbjuder många fördelar jämfört med traditionella, privat hyrda lokaler.

Företaget sparar på både tid och pengar då det kommer till inredning, lunch och IT-lösningar. Representativa möteslokaler och sociala områden är tillgängliga för alla i företaget. Oftast kan också området som hyrs på ett kontorshotell skräddarsys och inredas enligt företagets önskemål.

Kontorshotell ger företagen också personlig service. Företag kan köpa allt från mottagnings- och sekreterartjänster, till assistentuppdrag och posttjänst. När kontorsrengöring och underhåll outsourcas slipper företaget extra arbete som inte är relaterat till kärnverksamheten.

Kontorshotell erbjuder också olika kontorslösningar, vare sig det gäller lokaler, varaktigheten av kontraktet och eller omfånget av service. Dessutom så går det att välja vilka områden som faller inom kontraktet. Företag kan t.ex. hyra ett kontorsrum till en enda våning. Kontoret kan också delas in i två rum, det andra är det så kallade receptionsrummet, medan det andra är det faktiska kontoret. Bolaget delar mötes- och konferenslokaler och till exempel med andra företag som också hyr ut. Delade sociala utrymmen ger i sin tur sociala stunder och nätverksmöjligheter, som många företag upplever som den bästa delen av att hyra ut på kontorshotell.

Var hittar jag ett kontorshotell i min stad?

Att hitta rätt kontor blir lätt med att besöka lokalportal som listar alla lediga lokaler i din stad. Samtidigt får du veta mera om kontorsrummen och hur många kvadrat som just nu finns att hyra ut. Kolla in lediga kontorshotell.