Artikelkatalog skriva artikel

Kepsar för rätt tillställning

Artikel i Smycken & accessoarer av HJB

Vi är mitt uppe i  sommaren för 2017 och många (inklusive jag) använder kepsar under denna tiden. Men vad ska man använda för keps för speciella tillställningar? Förr i tiden var man alltid tvungen att ta av sig kepsen/mössan/hatten när man satt vid bordet. Är det så fort farande? Några av frågorna jag ska ge er mina funderingar runt i denna texten.

Kepsen du borde använda

Vi kan starta lite med att prata om 2017s mode angående huvudbonader. Alla som har lite koll vet att märken som New Era, Michell & Ness och Cayler & Sons är världsledande på tillverkning av kepsar. Alla dessa märkena förknippas oftast med den snapback kepsen som är den som har ett plast spänne back till och en rak skärm. Har sitt utsprång från hiphop världen men tog även världen med storm under 90 talet. Idag utan tvekan en av dem mest använda och sålda kepsarna.  Med det sagt så förstår ni säker att även 2017s år modeller kommer handla mycket som snapbacks. Det som kan skilja sig lite i årets upplaga är att det är mycket starka färger och mycket motiv på naturen.  Så har du inte handlat ännu så skulle jag rekommendera dig att kolla på något som sticker ut från mängden och självklart en snapback keps!

Snapback kepsar

Vad kommer att komma?

Om vi ska fortsätta på ämnet vilken keps man ska använda, men då siktar in oss på framtiden istället. (Detta är min tro) Det som kommer komma tillbaka mer och mer är ”vanliga” baseball kepsar. Dem som har en böjd skärm och härstammar från USAs baseball sport. Oftast kan man se att dem har ett justerbart spänne bak till i tyg.  Om du frågar äldre personer om dem har en keps eller reflektera över produkten kommer det garantera vara en sådan keps som kommer upp i huvudet på personen. Vill du ha ett säkert valt så är det en sådan keps du ska gå för. Kan vart rekommendera en New Era Yankees keps.

5-panels kepsar är på väg framåt

Något som är nytt för många är den så kallade 5-panels kepsen. Det är en modern keps och används av nästan bara folk som är under 25 år, den har blivit otroligt populär bland naturfolk och vandringsfolk. Varför just dessa målgrupper kan jag inte svara men skulle jag ge en gissning så skulle det handla om den avslappnande stilen kepsen inger. Den är sydd på ett nytt sätt med oftast en stor panel liggandes fram till och sedan 4 paneler till för att hålla ihop allt. Nästa alltid en rak skärm och  något form av spänne bak till.

När är det okej att använda keps?

Jag skulle säga att det alltid är okej att använda keps eller mössa för den delen. Just efter som det är en mode detalj idag som verkligen kan sätta pricken över iet på din outfit. Självklart säger jag inte att du ska sitta med en keps eller mössa på dig när du sitter på en ”finare” restaurang med den dejt eller liknande. Men det gamla som var att man alltid ska ta av sig huvudbonaden när man äter tycker jag har försvunnit, iaf i det hushållet som jag lever i.

Rekommendationer

Det är svårt idag att hitta keps butiker med ett relevant och bra utbud och därför skulle jag vilja rekommendera alla läsare att köpa sina kepsar på MyHat.se
Vill även tacka skriva-artikel.se för att man kan få skriv av sig här!