Artikelkatalog skriva artikel

Juice detox och protein från växter spås bli några av 2017s stora hälsotrender

Artikel i Hälsovårdsprodukter av Fridelita

Precis som titeln säger så ser 2017 ut att bli ett år med full fokus på hälsa. Med ökat medvetande om vikten att ta hand om kropp och sinne bland konsumenter så ser konsumtionsvanorna ut att ändras. Att göra juice detox ser ut att bli den största trenden inom hälsorörelser när det gäller att rena kroppen från gifter och andra slaggprodukter som samlas på i kroppen. Den fortsatta hysterin att smalast vinner i samhället har lett till att många väljer att välja bort sockret i sina koster – något som ofta visar sig vara svårare än man tror. Detta är en av anledningarna att juice detox spås slå igenom stort under 2017, det är nämligen ett väldigt bra sätt att vänja bort kroppen ifrån socker och andra vardagliga beroenden som många plågas av, däribland finner vi till exempel nikton-, alkohol- och koffeinberoenden. Många stora sidor har skrivit om fenomenet tidigare, exempelvis Mabra.com fast där går kuren i stället under juicefasta som är i princip samma sak fast som i stället går ut på att inte förse kroppen med någon näring förutom vad den får i sig från juicerna som intas under den vanligtvis, 3, 5 eller 7 dagar långa fastan.

Det har även varit väldiga diskussioner både i traditionella och sociala medier om kött konsumtionen runt om i världen. Dokumentären Cowspiracy är en av de största anledningarna till denna brinnande debatt som med största säkerhet kommer fortgå under 2017. I dokumentären avslöjas väldigt mycket fakta om köttproduktionens påverkan på miljön runt om i världen, kostnaden av att föda upp tillräckligt med boskap för att tillfredsställa marknadens stegrande behov, både den monetära kostnaden men även jordbrukskostnaden. En fakta som många troligtvis inte visste om är att det huvudsakliga utsläppet av koldioxid inte kommer från bilar eller någon maskin över huvud taget, utan från kor. Förhållandena som boskapen föds upp i visas också och har lett till ett rekordår i mängden människor som övergått till vegetarisk kost. Och ur allt detta har alternativa proteionkällor uppstått. Tidigare har djur setts som den enda naturliga proteinkällan men enligt många är så inte fallet. Protein från växter skrivs om i flera bloggar och kommer med största sannolikhet säljas i rekordsummor 2017.

Att få i sig proteiner ifrån andra källor än kött har tidigare varit vanligast bland atleter genom proteinshakes, proteinbars och andra produkter, något som säkerligen kommer anammas av flera grupper inom samhället som vill minska sin miljöpåverkan och ta sitt ansvar gentemot djurens rätt.

Den idrott som ser ut att gå om många mindre sporter och växa sig till att bli en av Sveriges större, och mest krävande sporter är crossfit som funnits med ett tag nu men som verkligen börjar få fäste i och med att fler och fler gym öppnar upp sina portar och köper in redskap för sporten. Det hålls redan många olika tävlingar runt om i vårt avlånga land som brukar vara fullproppade av vältränade atleter, både kvinnliga och manliga och fortsätter sporten att växa i samma takt som tidigare är det bara en tidsfråga innan den är en del av de olympiska spelen, men först ska vi nog se om den blir så stor under 2017 som det spås.