Artikelkatalog skriva artikel

Hotell på Ios Grekland

Artikel i Europa av Batman

Ios GreklandNär man reser till Ios under högsäsong så kan det vara bra att boka hotell i förväg. Då är man säker på att man har ett rum att bo i när man kommer fram. Högsäsongen på Ios är från mitten på Juli till och med Augusti. Under Juni har ön vaknat till liv men det är fortfarande gott om lediga hotellrum så du kan chansa och åka dit utan att boka i förväg om du vill det. Det brukar inte vara några problem att hitta lediga rum på Ios då. När du stiger av båten så möts du för det mesta av massor av hotellpersonal som försöker övertala dig att bo på just deras hotell. Välj ett av deras rum om du vill det eller så promenerar du runt och tittar på lämplig bostad på egen hand.

Det finns tre platser där de flesta väljer att bo. De vanligaste är att man bor i Ios by, Chora. Då har man gångavstånd till alla barer och nattklubbar och man får således även räkna med att störas av detta nattliv om man inte själv vill delta. Härifrån tar det 15-20 min att promenera till stranden, vill du bo i Ios by så rekommenderar jag hotell Georges Place som har en vacker utsikt över de gamla delarna av byn. Vill man ha det lite lugnare så kan man antingen bo i hamnen, Ormos, eller så bor man vid den stora stranden, Mylopotas. Här slipper man det intensiva nattlivet, men vill man ha maximalt med lugn så finns det även en del hotell utspridda på lite mer avskilda platser på Ios. Där bor man helt isolerat från allt vad festliv heter.

Grekland är känt för vitkalkade hus och Ios stad är ett typexempel på denna arkitektur. Bor du i Chora så har du ofta en magnifik utsikt över staden alternativt havet beroende på i vilken del av byn du bor.

På Ios Grekland så kan du välja mellan boende av olika prisklass. Det finns allt från vandrarhem där du delar rum med andra till lyxiga hotell med spa och all inclusive. Det vanligaste är enklare rum med ett par sängar och privat dusch och toalett. De flesta som kommer till Ios gör det inte för att leva lyxliv utan det är båtluffare som vill bo så billigt som möjligt i Grekland och festa natten lång.

Har du aldrig besökt Ios i Grekland så kan jag varmt rekommenderar det, det är en underbar ö med mycket att uppleva!