Artikelkatalog skriva artikel

Högt blodtryck och blodtrycksmätare för hemmabruk

Artikel i Hälsovårdsprodukter av SEOJonas

Högt blodtryck är känd som en  ”silent killer” av en anledning. Sjukdomen orsakar stor skadan på kroppen, utan att du är medveten om det, och det kan ta flera år innan du ens får reda på det. Därför bör du skaffa en blodtrycksmätare för hemmabruk.

Symptom, så som hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt och stroke, märker man oftast efter år av okontrollerat högt blodtryck. Det är en av anledningarna till varför du bör kontrollera ditt blodtryck hemifrån.

Blodtrycksmätare för hemmabruk

Blodtrycksmätare för hemmabruk är perfekt för människor som behöver kontrollera sitt blodtryck utan att behöva träffa en läkare. Om du har högt blodtryck eller försöker att hålla det under kontroll, är blodtrycksmätning hemma ett bra sätt att övervaka din hälsa. Okontrollerat högt blodtryck kan skada ditt hjärta så det är viktigt att veta vad som händer inuti kroppen.

Blodtrycksmätare för hemmabruk fungerar på samma sätt som digitala blodtrycksmätare som din läkare använder.  Du placerar manschetten runt handleden eller armen, placera armen i rätt position och maskin tar ditt blodtryck på någon minut.

Manuella modeller är bäst för personer som får hjälp när dom gör en blodtrycksmätning.  Manuella modeller med armmanschetter kräver att du placerar manschetten runt armen, och samtidigt lyssnar av hjärtslagen på samma arm, och det är inte lätt att göra detta när du är ensam.
Ett annat alternativ är att välja en blodtrycksmätare för handledsbruk och som du enkelt placerar på handleden, och som pumpas upp och tar ditt tryck med ett tryck på en knapp.
Vissa blodtrycksmätare är mer exakta än andra. Jag har lärt mig av erfarenhet att de flesta blodtrycksmätare från Omron är tillförlitliga.
Om du söker efter blodtrycksmätare kan en recension från den här artikeln ge dig en liten hjälp på vägen. Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter av vissa Omron modeller. När du är klar och har läst hela artikeln kommer du även känna dig stärkt i din egen förmåga att själv kontrollera blodtrycket, utan att behöva uppsöka läkare vid varje tillfälle.

Omron HEM 650 blodtrycksmätare för handledsbruk

Vad är så bra med Omron HEM 650? Jag äger och har ägt flera typer av blodtrycksmätare för hemmabruk. Jag motsatte mig tidigt en blodtrycksmätare för handledsbruk eftersom jag trodde att den lämnade felaktiga blodtrycksresultat. Däremot upptäckte jag att  blodtrycksmätaren HEM-650 faktiskt ger korrekta resultat gång på gång om du håller armen korrekt.

HEM-650 innehåller en avancerad positionerings sensor. Den hjälper dig att placera armen korrekt vid varje enskilt test.  En signal ljuder om du placerar armen felaktigt. Blodtrycksmätaren tar bara ditt blodtryck efter du att du lagt armen i rätt position. En annan bra sak med denna blodtrycksmätare är att den är lätt att använda utan hjälp från läkare eller annan person. Du bara följa bilden på manschetten på handleden, placera din arm som på bilden, trycka sedan på knappen ”Starta”. Du behöver inte be någon om hjälp för att sätta på enheten.
HEM-650 är en kompakt blodtrycksmätare och det medföljer även en bärväska. Du har möjlighet att kontrollera ditt blodtryck när som helst och var som hel. Blodtrycksmätaren  kontrollerar också din hjärtfrekvens och sparar även dina resultat så att du kan jämföra i ett senare läge.

Produktens funktioner inkluderar:
* Avancerad positioneringssensor
* IntelliSence Sigma-manschetten med unik teknik för korrekt mätning
* Igenkännare för oregelbundna hjärtslag
* Datum och tid
* 90 Minne med genomsnitt för de senaste tre mätningarna

Om du vill kan du också kolla här för andra Omron blodtrycksmätare.