Artikelkatalog skriva artikel

Hitta bra kaffemaskiner, smidigt och snabbt

Artikel i Matlagning av annikaz

Idag är det svårt att hitta bra kaffemaskiner, när det finns tusentals olika ute på marknaden. Så vilken är det man ska välja, och varför? Varför ska du köra på en moccamaster framför en delonghi? Det är svårt att veta om man inte är så insatt i det. Så jag tänkte prata lite kort om espressomaskinen och historien bakom den. Den första espressomaskinen kom i början på 1900-talet, men det var först 40 år senare som den moderna tekniken uppfanns som används än idag. Espressomaskiner bygger på samma teknik som kaffemaskiner, men det som skiljer sig emellan är smaken på kaffet, bryggningen och lite annat.

En espresso fungerar som så att varmt vatten pressar genom kaffebönorna som är malda. I ungefär 30 sekunder och på ett tryck på ungefär 9 bar så pressas all vatten genom 10 gram malet kaffe, som blir din espresso som rinner ner i din kopp. Detta borde låta bekant för er som är insatta i hur kaffemaskiner fungerar.

Så när du nu vet hur den fungerar, vet du vilken du ska använda? Det finns några frågor som du kan ställa dig, som vem som ska bruka maskinen, hur många liter kaffe du ska göra per dag, vad den får kosta och vilka tillbehör du nöjer dig med. Olika tillverkare har olika funktioner på sina maskiner, vilket gör att det blir skillnad på en lite billigare maskin jämfört med en dyrare.

I Sverige är det många som dricker kaffe dagligen. Med en bra kaffemaskin eller espressomaskin, kan du prova dig fram och upptäcka just den typ av kaffe som du kommer att fastna för. Om du tänker på att ha din maskin i flera år, är det väldigt användbart att köpa en lite dyrare. Det är normalt att man brukar lägga ungefär 200-7000 kr på kaffemaskiner för hemmet. Ska man ha en i sitt företag där man möter kunder dagligen och man vill servera de gott, kan den summan hamna på 4-5 gånger mer.

Kaffemaskin bäst i test – Råd&Rön

Något vi rekommenderar dig är att kolla på olika tester online, men det kan även vara användbart att fråga i butik också och få se på maskinen och känna hur den är. Men det är viktigt att kolla tester utförda av stora magasiner och företag. Råd&Rön har oftast tester som lyder som kaffemaskin bäst i test. Det är väldigt bra och ärliga tester där flera personer som studerat olika maskiner i flera olika moment och prövningar sedan betygsätter dem och låter allmänheten ta del av informationen. I sådana tester kan du även hitta och jämföra priset smidigt och snabbt, för det ska inte behöva vara dyrt att brygga god kaffe. Men se det som en investering i dig själv och ditt hem.