Artikelkatalog skriva artikel

Generell information om betalningsanmärkningar

Artikel i Låna pengar av lexus

Den person eller det företag som inte betalar sina skulder, fakturor eller räkningar löper stor risk att till slut få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning är en notis som finns i kreditupplysningsföretagens register och som indikerar på att en person eller att ett företag tidigare inte har betalat för sig. Hos privatpersoner stannar betalningsanmärkningar kvar i 3 år, och hos företag finns betalningsanmärkningar kvar i 5 år innan dem helt försvinner.

Det finns en bra bit över 400,000 personer i Sverige som har betalningsanmärkningar, och personer med betalningsanmärkningar kan bland annat förvänta sig att få svårare att låna pengar, att skriva kontrakt på en hyreslägenhet, att teckna telefonabonnemang eller att teckna andra typer av abonnemang.

Att låna pengar med betalningsanmärkning

I stort sett alla svenska banker, låninstitut och långivare ser väldigt negativt på betalningsanmärkningar oavsett ifall det handlar om bostadslån, lån utan säkerhet eller smslån/snabblån. Många banker och långivare har till och med system som automatiskt registrerar, nekar och sorterar bort låneansökningar som kommer in från personer med betalningsanmärkningar.

Det finns dock några långivare och banker i Sverige som specialiserat sig på att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Det finns så väl långivare som ger bolån trots betalningsanmärkning, lån utan säkerhet med betalningsanmärkning och smslån med betalningsanmärkningar. Vill du läsa mer om snabblån med betalningsanmärkning – klicka här!

De långivare som lånar ut pengar till folk som har betalningsanmärkningar tittar istället på helheten i låntagarens ekonomi snarare än att enbart fokusera på själva betalningsanmärkningen. Istället gör långivarna djupare analyser på kundens ekonomi, och ifall långivaren anser att det finns goda chanser för kunden att betala tillbaka lån, ränta samt andra avgifter inom lånets återbetalningstid så kommer kunden förmodligen att få låna pengar. En god ekonomi i dagsläget väger alltså tyngre än gamla betalningsanmärkningar i dessa långivares ögon. Är du intresserad av att lära dig mer om lån trots betalningsanmärkning? Besök i så fall hemsidan www.lånamedbetalningsanmärkning.nu

Övriga problem som kan uppstå vid betalningsanmärkningar

Förutom det faktum att det kan bli svårt att just få lån då man har betalningsanmärkningar så finns det även andra problem som kan uppstå för personer med betalningsanmärkningar. Till exempel så har personer med betalningsanmärkningar i sina register ofta svårare att skriva kontrakt på hyresrätter eftersom det sällan saknas prickfria kandidater i bostadsköerna.

Likadant har personer med betalningsanmärkningar ofta svårt att handla på faktura, att teckna teleabonnemang eller att teckna andra typer av abonnemang.

Hur kan man undvika att få betalningsanmärkning?

Den som har en eller flera betalningsanmärkningar i sitt register kan alltså få problem på mer än ett håll. Att dra på sig betalningsanmärkningar är ingenting att föredra, och man bör alltid försöka undvika att dra på sig onödiga betalningsanmärkningar.

Den som betalar alla sina räkningar och fakturor i tid kommer aldrig behöva oroa sig för att få en betalningsanmärkning. Man är givetvis alltid skyldig att betala för sig i tid, men om man skulle få en betalningsanmärkning som man anser inte är korrekt utdelad så kan man faktiskt överklaga beslutet. Att överklaga beslutet är väldigt enkelt, och det kan man göra genom att antingen vända sig till inkassoföretaget alternativt vända sig till kronofogden. Det kan också hända att man får betalningsanmärkningar för att man inte betalat en räkning som man anser att man inte ska betala. I dessa fall ska man alltid protestera innan ärendet går så långt att det hamnar på kronofogdens bord!