Artikelkatalog skriva artikel

Fotvårdsprodukter och fotvård billigare online?

Artikel i Hälsovårdsprodukter av marer

Fotvårdsprodukter och fotvård är ett av de mest snabbväxande hälsoområdena idag.

Dina fötter är två av de mest missbrukade och oftast använda kroppsdelarna. Tänk bara på hur alla promenader som du gör varje dag påverkar och sliter på fötterna och häl.

Tyvärr när det gäller vår egen hälso- och skönhetsrutin vi utför dagligen så blir fötter och tånaglar ofta försummade. Oavsett årstid är det alltid viktigt att sköta om dina fötter, hälen och dina och tånaglar.

Fotvårdsprodukter och regelbunden fotvård, som fotbad, fuktkrämer speciellt anpassade för dina fötter med mera, är ett bra sätt för dig som vill sköta om och hålla dina fötter lena och snygga året om.

Det finns flera olika ställen på internet där du enkelt lär dig hur du bäst vårdar och bryr dig om dina fötter och tånaglar genom att ha bra hygien, skämma bort dem med mjukgörande krämer och proffsiga nagelfilar samt hur du tar bort tråkiga förhårdnader med mera.

Fotvård & fotvårdsprodukter för hemmabruk

Ett första råd för dig som vill sköta om dina fötter och ge dem fotvård som hjälper är att vara noga med att tvätta fötterna dagligen. Fötterna tenderar att bli smutsigare och svettigare än andra delar av kroppen, så det är viktigt att ha goda hygienvanor.

Om du duschar på morgonen och inte på kvällen se då i alla fall att du tvätta dina fötter när du kommer hem. Bortsett från att denna enklare fotvård ger dig bra hygien, gör det också så du slipper dra med dig smuts till din din säng.

Tvätta fötterna noga med tvål och varmt vatten. Detta kommer att rengöra dina fötter av svett, smuts och bakterier som trivs just på och omkring fötter och tånaglar. Var extra uppmärksam på att tvätta utrymmena mellan tårna.

Torka fötterna försiktigt med en handduk efteråt. Håll också dina tånaglar rena på regelbunden basis. Om du går runt med sandaler på sommaren kan du upptäcka att dina tånaglar blir smutsiga.

Gör det till en daglig rutin att sätta av tid för att rengöra fötterna. Fotvård hemma på detta vis i kombination med mjukgörande fotvårdsprodukter, fuktkrämer, bra fotslipar med mera gör att du ger fötterna den vård och skötsel de verkligen förtjänar efter en lång dag.

Mjukgör dina fötter med bra fotvårdsprodukter

Ett annat råd är att du ser till att återfukta dina fötter varje dag. Sätt på lotion eller fotkräm på båda fötterna och gör detta som en del av din rutin.

Det hjälper dig även att slippa problem som fotsvett, fotsvamp och hälsprickor med mera. För dig som fått fotsvamp finns det bra produkter för fotsvamp behandling.

Ett sätt att uppnå mjuka, fuktgivna fötter är att gnugga på lite lotion eller petroleumgel innan sängen och glida på några strumpor. När du vaknar på morgonen kommer du upptäcka att dina fötterna är mycket mjuka och är torrfria! Kom bara ihåg att aldrig låta området mellan tårna bli överfuktad, eftersom det då riskerar att utveckla olika typer av fotsvamp.

Gör dessa rutiner varje gång du tvättar dina fötter och du kommer snart återfå lena, fina och välmående fötter igen.

Fotvårdsprodukter.se är en av Sveriges mest omfattande sidor med produkter för fotvård och tester av olika fotvårdsprodukter. Där hittar du massa råd och tips på bra fotvård från Sveriges bästa experter.