Artikelkatalog skriva artikel

Fototips till bättre bilder

Artikel i Telefon & surfplatta av David00

Idag har alla tillgång till en kamera i sin mobiltelefon därför har vi oändliga möjligheter att fota när vi vill. Vi går igenom våra tre bästa tips så att du kan ta bättre bilder.

  • Rätt ljussättning kan avgöra allt
    Oavsett om det är en digital, system eller mobiltelefonkamera så är en av de viktigaste faktorerna kring fotograferingen att ha rätt ljus. Ljus kan delas upp i två separata miljöer dvs. utomhus och inomhus. Oftast så är utomhus enklare speciellt när det är soligt ute då du snabbt kan se på kameran om det kommer bli en dålig bild eller inte beroende på var solen befinner sig vid tillfället. Inomhus kan vara lite krångligare men det är inte helt omöjligt. Här krävs det att ha ljusstarka lampor samt ha det vinklat så att inga skuggor dyker upp vid fototagningen.
  • Undvik suddiga bilder
    För att kunna ta bästa bilden med rätt fokus så måste man vara engagerad. Man behöver vara seriös och ha tålamod genom att vänta på att låta kamerans autofokus arbeta sig till den bästa bilden utan att vara ofokuserat alltså suddig. Självklart spelar en del faktorer in även här t.ex. rätt ljus och vilka färger som finns med på bilden eller hur nära samt hur långt man befinner sig innan man tar fotot. Men viktigast av allt är att vara medveten om allt detta och sedan fota så att man kan känna sig nöjd med engagemanget som man har lagt ner eftersom att bra resultat kräver tålamod och initiativ.
  • Filter på foton eller inte
    Många tycks gilla att använda filter på sina kameror då detta är inbyggt som en funktion i dagens kameror men även i mobiltelefoner som har speciella kamerappar som erbjuder fler filter eller som applicerar filter efteråt. Detta kan vara både bra och dåligt och det beror helt på hur bilden ser ut. Vissa filter kan automatiskt förbättra bilden genom att korrigera färgerna. Men ibland händer det att bilden är så dålig tagen att inga filter i hela världen kan rädda det från att bli bättre. Fler proffsknep för att ta bättre foton kan du läsa mer om hos macworld.

Framkalla en gratis fotobok

När man går igenom en stor hög av bilder hemma vare sig det är på datorn eller på mobiltelefonen och ser att det finns ett stort antal som man verkligen gillar så börjar man undra om man inte ska framkalla några eller många av dessa. Nästa tanke som slår en är kring priset och vad en fotobok kan kosta och självklart så vill man inte betala allt för mycket.

Genom framkallabildergratis.nu kan du beställa en fotobok gratis. Dock så behöver man endast betala för portot och när man börjar överväga detta så inser man att det är en bekvämlighet att få det hemskickat mot en sådan här bra deal.

Hela processen går snabbt eftersom oftast finns det lika många bra som dåliga bilder hemma att ta sig igenom. Att välja ut 30 av sina bästa foton och beställa en gratis fotobok har fler fördelar än man kan tänka sig.