Artikelkatalog skriva artikel

Byt webbhotell om du är missnöjd, så gör du

Artikel i Webbutveckling & webbdesign av pierre

Inte alla är nöjda med sitt webbhotell. Det kan bero på tillgängligheten, supporten eller priset. Det finns många anledningar. Att man som kund stannar kvar kan vara för att man inte vet eller har tid att byta till ett annat webbhotell. Har man en statisk webbplats så är det inget större strul, men har man kopplade databaser kan det vara problem för den som inte sitter på kunskapen. Det finns idag verktyg till de flesta programmen som är CMS baserade som man kan ta hjälp av. För att nämna något så är WordPress ett väldigt bra verktyg där det finns så kallade plugins att installera och ta backup på hela sin webbplats. Även Joomla har en liknande funktion för den som använder den mjukvaran.

Jag rekommenderar alla som är ute efter ett webbhotell att jämför dessa innan man bestämmer sig för vilket man ska välja. Det finns över 300 företag i Sverige som erbjuder detta till privatpersoner, företag och organisationer. Så det är bara att söka på Google vad andra rekommendera och välja ett av dessa. Och tänk också på att ett dyrare webbhotell inte behöver vara bättre än ett som är billigare. Jag har allt för ofta gått i den fällan själv. Så tar mig på de orden, det kan göra att du istället blir en nöjd kund som jag är idag. Trotts att jag använder flera olika webbhotell till mina webbprojekt. Även utländska till de hemsidorna som inte är på svenska.

Byt inte direkt, köp först!

Många som vill flytta från ett webbhotell till ett annat väljer att göra detta direkt. Det är ett stort misstag vilket kan medföra att man inte hinner testa det nya webbhotellet innan man är nöjd med det. Jag har även varit med om fall där kunden som velat byta inte hunnit med att flytta över sina filer innan det första avslutades. Då förlorar man allt innehåll, och det kanske inte är så kul. Så testa, utvärdera och flytta sen. När allt är överfört och du känner att det nya webbhotellet fungerar för dig, då kan du säga upp det gamla.

Ta vara på kampanjer

Kampanjer körs titt på som tätt på flera webbhotell. Och jag tycker absolut att du ska ta vara på dessa tillfällena. Det är oftast på högtider som runt jul och nyår. Samt även under sommaren brukar stora webbhotell som Binero, Loopia, Webbdo och Surftown kör med detta. Man kan få upp till 100% rabatt första året, så varför ska man betala för något man kan få helt kostnadsfritt? Jag tycker att det är lite dumt i alla fall.

Många kör kampanjer hela tiden. Om man tar en titt på exempelvis företagen över som jag nämnde så har Webbdo.se just nu en kampanj där de erbjuder alla kunder webbhotell från 9 kr/mån i ett helt år! Man betalar då endast 321 kr inklusive moms första året. Och inte nog med denna generösa rabatten så ger de även ett domännamn utan extra kostnad till ett värde av 99 kr. Inte illa om man vill spara in en del pengar på sin investering man gör.