Artikelkatalog skriva artikel

Barnmatsrecept är slöseri med tid

Artikel i Matlagning av Presentreklam

När man får barn så kommer frågan förr eller senare, man undrar vad för mat man ska ge då det blir dags att alternera amning eller flaska med sådant som kommer att få blöjorna att lukta på ett helt nytt sätt. Men måste man verkligen använda sig av smarta barnmat recept som någon energisk småbarnsmamma har kokat ihop? Svaret är förstås nej, man behöver absolut inte köpa böcker, speciella knivar och annat som man kan mosa mat med. Små barn kan för det mesta äta det som man själv äter om man bara ser till att mosa på ett bra sätt.

Köp färdig barnmat

En annan sak som man kan göra är att köpa färdig barnmat. Det här kanske verkar trist då man tänker sig att den hemlagade maten alltid är den bästa. Men för många föräldrar så finns det inte en massa tid till att stå och testa mos i köket. Det ser så fint ut när en kändis i förkläde gör samma sak men själv vill man mest få barnet att äta och gå och lägga sig. Man kan köpa utmärkt barnmat på burk och det här är inget att skämmas för. Även om man tänker sig att ett barnmatsrecept garanterar en massa vitaminer och annat bra så ska man veta att detsamma gäller burken.

Om det känns kul

Det finns förstås ett stort undantag vad gäller det där med att göra sin egen barnmat efter recept som man får online eller av vänner. Och det här är om man tycker att det är kul att laga mat till de små. Har man tid och lust så är det klart att det här inte är slöseri med tid. Men för de flesta så kan det kännas som ett jobbigt måste att laga egen barnmat.

Man blir inte en sämre förälder av att inte hålla på och mosa nyttiga ingredienser som ingen kan namnet på. Att erbjuda sitt barn helt vanlig potatis och lite köttfärs istället för kinoa och färsk koriander från Mellanöstern är ingen synd. Det kanske inte kommer att få folk att häpna på Facebook men sedan så är det ju heller ingen som säger att man måste redovisa på Facebook vad man ger sina småttingar att äta.

Tänk på matglädjen

Tänk på att de tidiga åren formar hur vi ser på mat. Om mat och matlagning sätts samman med stress och trötthet och en känsla av måsten så kanske det leder till att barnet till sist inte känner att det där med mat är någon höjdare. Om man istället upplever att det är roligt att äta tillsammans och att man äter sådant som är rimligt svårt att tillreda så kan det leda till en stor matglädje och det är bra för framtiden.

Så skippa det där med krångliga barnmatsrecept och kör på det som fungerar i er familj. På Facebook och andra sammanhang kan man alltid ge potatisen och köttet andra namn som får det att verka som att man är en hejare på det där med mos för bebisar. Om man tycker att det här är ett måste det vill säga…