Artikelkatalog skriva artikel

Aloe Vera kan mildra getingstick

Artikel i Hudvård av kolikx

Förmodligen så tillhör du dem som någon gång råkat ut för getingstick. Det har nämligen de allra flesta, och det är ingen skön känsla när man väl råkat få ett stick. Reaktionen brukar bli att man får en uppsvullnad, det brukar svida ganska mycket och huden brukar bli irriterad där man fått sticket. I dessa lägen så brukar ”goda råd vara dyra” och för att du skall vara förberedd om du någon gång i framtiden skulle få ytterligare ett getingstick så bjuder vi här på ett tips som kommer att mildra stickets effekter.

Tips vid getingstick

Det brukar inte vara svårt att hitta var man blivit stucken av en geting. Detta område brukar nämligen svullna upp kraftigt. Det man kan göra då är att använda sig av en växt. Denna växt heter Aloe vera och ända sedan Hippokrates tid så har denna växt blivit erkänd för sina positiva effekter vid olika åkommor. Anledningen till att Aloe veran är så hälsosam har förmodligen att göra med dess unika sammansättning av olika näringsämnen. Vid just getingstick så kan man använda sig av en produkt som heter Aloe vera gelly. Detta är en form av hudkräm som går att likna vid en genomskinnlig gele. Den är i stort sett luktlös vilket innebär att man inte blandat ut den med parfymer som ofta är fallet med andra hudkrämer. Istället så har man fokuserat på att ha en så hög koncentration som möjligt av äkta Aloe vera i krämen. Aloe vera gellyn dämpar svullnaden och ökar huden läkningsförmåga vilket gör att lidandet som getingsticket medför, blir mindre. Företaget bakom denna produkt heter Forever Living Products, och detta är världens främsta företag inom Aloe vera-produkter. Företaget grundades i Texas, USA och det är också där som de stora plantagen med Aloe vera återfinns. Produkter såsom Aloe ver gelly från Forever Living Products går inte att köpa i vanliga butiker eller hälsokost-affärer. Dessa produkter går enbart att köpa via oberoende återförsäljare till Forever Living Products som säljer dessa produkter via ”home-partys”. Nu kanske du tror att Aloe vera gellyn enbart kan verka vid just getingstick, men så är inte fallet. Det går alldeles ypperligt att även använda denna produkt vid exempelvis lättare brännskador, solsveda och eksem. Produkten går faktiskt även att använda som en ögonkräm eftersom den inte innehåller något fett.

Vill du lära dig mer om vad Aloe vera kan göra för att öka ditt välbefinnande? Isåfall så kan du besöka aloe-vera-gel.se som är en informationssajt om just Aloe vera.